Nieuw in ons assortiment: de Draftbooster, uw kacheltrekventilator.

Rook in uw woonkamer, witte muren worden zwart, het vuur gaat steeds uit en overlast in uw woonwijk: voor velen zijn dit herkenbare problemen die horen bij het gebruik van een haard of kachel. Deze problemen hebben te maken met de aanwezige trek in het schoorsteenkanaal. De Draftbooster rookgasventilator zorgt voor voldoende trek en garandeert daardoor een feilloze werking van uw gesloten haard of kachel. U wilt namelijk stoken zonder zorgen en genieten van uw haard.

 

Waarom zou ik een draftbooster gebruiken?

Problemen met aansteken worden meestal veroorzaakt door onvoldoende trek. De Draftbooster zorgt voor de nodige trek waardoor het aansteken van uw kachel een fluitje van een cent is. Trek in de schoorsteen ontstaat door het verschil tussen de hoge temperatuur van de rook en de lagere temperatuur van buiten. Omdat de schoorsteen nog koud is wanneer u het vuur aansteekt, is er niet altijd voldoende trek. Daardoor is het vaak moeilijk om het vuur aan de gang te krijgen zonder dat er rook en gassen in de woonkamer vrijkomen.Het is echter altijd van groot belang dat de brandstof droog is en dat u begint met kleine stukken hout en takjes. Zo komt er sneller een vonk en ontstaat er warmte die nodig is voor een goede trek in de schoorsteen.

 

Voordelen van de Draftbooster

Gemakkelijker het vuur aansteken en hout toevoegen
Met de Draftbooster is het vuur aansteken van uw houtkachel heel gemakkelijk. Bovendien kunt u moeiteloos houtblokken toevoegen.
Minder rook in de woonkamer
De Draftbooster beperkt de rookontwikkeling tot een minimum, trekt de rook op en blaast deze uit zodat er veel minder rook en roet in de woonkamer vrijkomen.
Betere verbranding
De Draftbooster zorgt voor een betere en zuiverdere verbranding zodat u voortaan nog meer van uw houtkachel kunt genieten.
Snellere opwarming
Bij gebruik van de Draftbooster kunt u rekenen op een betere verbranding en voelt u dat de woonruimte sneller opwarmt.
Plug-and-play
De Draftbooster is snel en gemakkelijk te installeren en dus meteen gebruiksklaar. Genieten maar!

 

Veelgestelde vragen

“Wanneer gebruik ik de Draftbooster?”
Als u problemen ondervindt met het aansteken van uw kachel, als er rook in de woonkamer vrijkomt of in geval van roetaanslag op het glas, betekent dit dat er niet voldoende trek is in de schoorsteen. De Draftbooster biedt u de perfecte oplossing.

 

“Voor welke schoorstenen gebruik ik de Draftbooster?”
Voor elke schoorsteen met onvoldoende trekvermogen – zowel metalen als bakstenen schoorstenen met een maximale diameter van 220 mm.

 

“Voor welke kachels is de Draftbooster geschikt?”
De Draftbooster is geschikt voor gesloten houtkachels (tot 8kW).

 

“Waar installeer ik de Draftbooster?”
De Draftbooster rookgasventilator kan worden aangesloten op een standaardstopcontact met aarding en worden ingeschakeld via een afstandsbediening die in de verpakking wordt meegeleverd. De Draftbooster kan heel eenvoudig bovenop de schoorsteen worden geplaatst. Voortaan kunt u uw gesloten houtkachel in een mum van tijd aansteken. De goede verbranding verzekert optimale omstandigheden, vooral in het begin wanneer de schoorsteen nog niet voldoende trekt.De Draftbooster zorgt voor minder rook in de woonkamer wanneer u de deur opent om hout toe te voegen. Dankzij onze Draftbooster haalt u het maximum uit uw houtkachel.